Слави Трифонов: Няма инсулин за диабетиците, няма медикаменти за онкоболните, няма и виновни

Новините

27-02-2024, 18:37

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

"Не е ли ясно на всички, вече, че заради некадърността и неморалността на това правителство, управлението му освен срамно, е и престъпно, и смъртоносно?", написа лидерът на ИТН

"Има драма с лекарствата. За пореден път. Няма инсулин за диабетиците. Няма животоспасяващи медикаменти за онкоболните. Няма и виновни“, написа в профила си във Фейсбук лидерът на ИТН Слави Трифонов.

Той пише, че има въпроси като гражданин и добавя:

"Ще ги задам към прокуратурата от ваше име. Вчера, председателят на комисията по здравеопазването, професор Костадин Ангелов, витиевато каза, че СЕСПА не работи.

Обяснявам - СЕСПА е Специализираната Електронна Система за Проследяване и Анализ на лекарствените продукти.

Тоест, пред тази система, се търгуват всички лекарства, включени в държавния лекарствен списък, за които държавата плаща с вашите пари и чрез тази система се проследява всяко едно лекарство:

откъде влиза, кой го купува, на кой се изписва, кой го продава и колко струва?

И как е възможно тогава да няма лекарства?“, пита Трифонов и продължава:

„Щом СЕСПА не работи, това означава ли, че:

- Първо - възможно ли е разни фармацевтични търговци да изписват фиктивно лекарства на хора и да прибират парите от здравната каса?

- Второ – възможно ли е същите фирми след това, да препродават тези лекарства в чужбина и да реализират двойна печалба?

- Трето – ако това е така, това означава, че паричните потоци на покупко-продажба са регистрирани в НАП?

- Четвърто – ако НАП ги е регистрирала, значи информацията се крие в НАП и защо НАП прикрива закононарушителите на тези толкова тежки престъпления?

- Пето - възможно ли е в НАП да си мълчат, защото някои хора в НАП имат интерес?

- Шесто – НАП е на пряко подчинение към финансовия министър Асен Василев. Той знае ли всичко това и защо няма реакция?

- Седмо – възможно ли е битката за шеф на Здравната каса да е точно за това, защото цялата схема не може да стане без участието на шефовете на касата?

- Осмо – възможно ли е информация за всичко това да има в разследване на ДАНС и самата служба ДАНС да знае точно какво се е случило, точно кои са фирмите, колко е печалбата и докъде стига този октопод?

И тук ще задам един последен въпрос – не е ли ясно на всички, вече, че заради некадърността и неморалността на това правителство, управлението му освен срамно, е и престъпно, и смъртоносно?

P.S. Въпрос към медиите – ако не ви вълнуват отговорите на тези въпроси и за пореден път се правите на „ни чул, ни видял”, това означава ли, че сте съучастници?“, пита в заключение Слави Трифонов.