7 души са задържани при спецакция на полицията в Плевен и региона

Крими

27-02-2024, 09:10

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Проверени са 473 лица и 311 моторни превозни средства

На 26 февруари в Плевенска област се проведе специализирана полицейска акция за противодействие на престъпността и опазването на обществения ред. В операцията са включени сили на всички районни управления, Криминална, Икономическа, Пътна и Охранителна полиция при областната дирекция. Основните акценти в проверките са свързани с престъпления срещу личността и собствеността на гражданите, кражбите, противодействие на притежанието и разпространението на наркотични вещества, разпространението на контрабандни стоки, контрол на водачите за неправоспособност, управление след употреба на наркотици и алкохол, както и спазване на скоростните режими.

В хода на операцията са задържани 7 лица и са образувани 3 бързи производства и 4 досъдебни производства.

Проверени са 473 лица и 311 моторни превозни средства. Извършени са проверки на 10 пункта за черни и цветни метали, 8 заложни къщи, 10 автоморги, автосервизи и депа; 25 питейни и увеселителни заведения, 32 търговски обекта. В областта са регистрирани 7 престъпления, свързани с наркотиците и нарушения на Закона за движение по пътищата. За нарушения са съставени 58 акта. Съставени са 10 протокола по чл. 64 и чл. 65 от ЗМВР. В хода на спецакцията са съставени и 4 акта и констативни протокола от други органи.

Материалите от специализирана акция са докладвани в Районна прокуратура – Плевен по компетентност. Работата по случаите продължава.