Илийчо Лачовски: Първата солна стая в общинска детска градина вече е факт!

Животът

26-02-2024, 19:52

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

ДГ “Детска планета” с. Бреница е първото детско заведение в Община Кнежа, което обособи солна стая за игра и занимания по интереси

Първата Солна стая в общинска детска градина вече е факт! ДГ “Детска планета” с. Бреница е първото детско заведение в Община Кнежа, което обособи солна стая за игра и занимания по интереси! Това съобщи кметът на Кнежа Илийчо Лачовски на своята официална страница във Фейсбук

Изграждането на такъв тип помещение е иновативна крачка за укрепване на здравето на децата. Халотерапията е чудесен начин за качествен релакс и забава на децата, а докато играят, техните дихателни пътища и кожа се прочистват и освобождават от замърсявания, възпаления и алергии.

Чрез редовните посещения в солната стая ще бъде повишен имунитета на децата и ще се намали заболеваемостта в детското заведение.

"Поздравявам г-жа Ива Ангелова и целия колектив за иновативната инициатива и усилията, които полагат за подобряване на образователната среда и здравния статус на нашите деца", пише още г-н Лачочвски.

"Съвсем скоро ще бъде обособена солна стая и в ДГ “Мечо Пух” гр. Кнежа, както и в останалите детски градини на територията на общината", допълва той.