Ръководството на тотото показва управленска импотентност - дирекциите в Плевен и Благоевград останаха без шефове

Новините

23-02-2024, 09:39

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Поредица от наразумни и некомпетентни решения на изпълнителния директор на БСТ – Георги Тарлеков, водят тотото към тотален крах и безпорядък

Поредица от наразумни и некомпетентни решения на изпълнителния директор на БСТ – Георги Тарлеков, водят тотото към тотален крах и безпорядък. От самото му назначаване през 08.2023 до сега решенията на този директор водят до невъзможност за изпълняване на основните дейности на цели дирекции, пише "НовСпорт".

Спортната медия съобщава, че две от дирекциите са оставени без директор – Плевен и Благоевград. Директорите на тези дирекции са били освободени спонтанно без предупреждение. По същество всеки директор има право да си избира екипа – основен принцип в частния бизнес и в управлението на държавата. Случаят обаче не е такъв. Дирекциите са оставени без директори. Това е пълен управленски абсурд и управленска некомпетентност. В момента тези дирекции, които формират голяма част от общите приходи на дружеството не се знае как функционират и какво правят служителите в тях. Пропуснатите ползи за дружеството от тези неадкватни действия ще се измерват в милиони.

"Възниква въпросът с какво се занимава този човек? От свои източници научихме, че откакто е постъпил на тази длъжност Тарлеков не е направил нито една среща на ръководството на дружеството. „Не знам какво да им кажа ако направим такава среща“, е коментирал Тарлеков. С интерес обаче разбрахме, че ударно се „усвояват“ средства по съмнители договори, подписани още по времето на управлението на Ангел Иванов", пише "НовСпорт".

"Единият договор с за ремонт и изграждане на пунктове. Елементарна проверка в страницата на електронните обществени поръчки показва, че единичните цени по тази поръчка са силно завишени, дори са в пъти над пазарните. Към момента тече ударна подмяна на пунктове по тези завишени цени. Единичната цена на пункт излизала за над 60 хил лв., което според нас е абсурдно", допълват от спортната медия.

"Не по различен е случаят с поръчката за рекламно обслужване на БСТ, пак с подписан договор по времето на Ангел Иванов. Там също има съмнения за силно завишени цени за отделни дейности, но забелязваме, че ударно и там се правят възлагания на точно определени услуги като например – Билборд реклама където цената по ценовата оферта изглежда доста над нормалните пазарни стойности", посочват още от "НовСпорт".

След всичко казано въпросите към г-н Тарлеков са:

- не се ли е усъмнил в ценовите нива на тези поръчки при започването на дейностите и защо не е предприел някакви действия – актуализиране на цените или прекратяване на договорите?

- Защо точно сега малко преди ротацията ударно „се възлага“ и се „усвояват“ средства по тези скандални поръчки, пълни с порочни практики, които сме описали в предишни статии?

- Защо оставя дирекции без директори и да се „оправят някак си“?

"Хубаво е г-н Тарлеков да знае, че при предстоящата ротация БСТ може би ще е едно от първите дружества със сменен Управителен Съвет. Ще бъде направена пълна и много детайла ревизия не дейността му. Възлаганията по тези поръчки със завишени цени го правят съучастник в нецелесъобразно разходване на средства. При фактическо установяване на това не е изключено да понесе и съответната отговорност", отбелязва спортната медия.