НССБ стартира кампания за девета поредна година в подкрепа на 26 абитуриенти в неравностойно социално положение

Новините

21-02-2024, 14:10

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Инициативата има за цел да осигури празнични тоалети и обувки на абитуриенти, които са сираци, с един родител и от семейства с остри социални и здравни проблеми

Националното сдружение на сираците в България стартира за девета поредна година инициативата "Фестивал на красотата", която има за цел да осигури празнични тоалети и обувки на абитуриенти, които са сираци, с един родител и от семейства с остри социални и здравни проблеми.

Тази година директорите на училища са изпратили своите мотивирани писма за подкрепа на зрелостници, които през май месец предстои да завършат успешно средното си образование. От всички 26 абитуриенти 6 са момичета от училища в Никопол, Белене, Кнежа и Плевен и Роман, а 20 са момчетата, които имат нужда от подкрепа, съобщиха от НССБ.

На 29.02.2024г. в София ще се проведе благотворителна вечер в подкрепа на зрелостниците. Там ще бъдат връчени и националните награди за Добродетел на 2023г.

От Сдружението се надяват с подкрепата на повече хора да успеят да подарят мечтаните тоалети за бала на абитуриентите, както и да организират празнична звездна вечер за всички подпомогнати.