11-годишно момиче от Белене завоюва бронзов медал на Европейско първенство по кудо в Малта

Спорт

08-02-2024, 15:00

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

В дните 2-4 февруари тази година в Малта се проведе Европейско първенство по кудо. В него взе участие и Емануела Вричева от Белене.

Емануела е ученичка от 5Б клас при СУ „Димчо Дебелянов“, възпитаничка от школата на Митко Божанов.

За първи път Емануела участва в състезание от такъв ранг, но тръгва уверена в себе си и в победата. Майка й, баща й и малката й сестра Габриела я придружават, за да са до нея и да я подкрепят във всяка една минута.

Ето какво разказва Емануела за състезанието:

„Състезавах само в първия ден на първенството. Водих две битки. Първата я загубих. Бих се с украинка, която ми беше трудно да ударя. Тя успя да ме ритне в главата, не можах да се предпазя и загубих срещата. Втората битка спечелих лесно. Противникът ми беше вече изморен. Знам, че мога и повече и можех да постигна повече. И ще тренирам още по-усърдно за следващи състезания.“

Емануела е само на 11 години, но вече е събрала 9 медала – шест сребърни и три бронзови. Има 8 кю колан в киокушин карате и 9 кю колан в кудо. От първи клас тренира под ръководството на треньора Митко Божанов.

„Благодарна съм много на семпая Митко Божанов, защото благодарение на него постигнах и този успех в Малта. Благодаря на семейството си, че са до мен. Благодаря на всички, които ме подкрепяха.“