И десетият "Маратон на приятелството" в Плевен ще има благотворителна кауза

Спорт

24-01-2024, 10:31

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Осигуряват стипендия за студент в Медицински университет - Плевен

Десетият "Маратон на приятелството" в Плевен отново има благотворителна кауза – да осигури стипендия за студент в Медицински университет - Плевен като част от програмата "Готови за успех" на фондация BCause. Помощта е предвидена за студент с отличен успех, изгубил единия или двамата си родители или израснал в специализирана институция. 

Маратонът подкрепи "Готови за успех" и миналата година, а един от студентите, за чиято стипендия бяха набрани средства през 2019 г., вече е дипломиран лекар – а също и  един от хората, завършили с най-висок успех във випуска си. 

"Решихме с десетото юбилейно издание на "Маратон на приятелството" Плевен 2024 отново да подкрепим бъдещ лекар – млад човек, който е избрал медицината за свой път и призванието да помага", казва Станимира Георгиева от социалното предприятие „Айс-Оупън“, съорганизатор на събитието.

През годините Маратонът на приятелството в Плевен традиционно подкрепя благотворителни каузи в помощ на деца с интелектуални затруднения, хора с различни възможности и младежи в неравностойно социално положение. Вярваме, че по този начин помагаме за създаването на една по-сплотена и толерантна общност, в която всеки се чувства приет и има възможност да допринася.