Карлос Насар: Посвещавам световния рекорд на моя треньор, който не е вече сред нас

Спорт

11-12-2023, 08:10

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Червенобрежкият талант заяви, че смята да се концентрира изцяло върху първите места и да продължава така до Олимпиадата

Карлос Насар подобри световния рекорд в изтласкването в категория до 89 килограма на Световната купа по вдигане на тежести в Доха (Катар). Българинът триумфира с титлата, след като направи двубой от 393 кг.

По този начин 19-годишният ни щангист направи своето триумфално завръщане на подиума, след като по-рано през годината скъса ахилес.

В интервю за БНТ той заяви, че е вярвал в успеха.

"Вярвах, защото ако не вярвах във възстановяването си и бях загубил надежда нямаше да се получи така добре, аз направих точно обратното и не загубих вяра в себе си", обясни Насар.

В състезанието Насар започна успешно в изхвърлянето със 165 и 170 кг, но се провали на 175 кг. В движението изтласкване обаче червенобрежкият талант напълно отвя конкуренцията, вдигайки успешно 205 кг, 211 кг и 223 кг. Успешният опит на последната тежест донесе на Насар и световен рекорд в движението за мъжете, както и за юноши до 20 години.

"Посвещавам този световен рекорд на моя треньор, който не е вече сред нас и на хората, които ме подкрепяха през цялото време въпреки моя труден период", добави шампионът от Доха.

"Занапред мисля да се концентрирам изцяло върху първите места и да продължавам така до Олимпиадата", добави Насар.