Урок за първа помощ при най-малките в СУ "Иван Вазов" - Плевен

Животът

07-12-2023, 15:17

Снимка:

СУ "Иван Вазов"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Албена Методиева,12-класничка в училището и в същото време член на Българския младежки Червен кръст, показа какви начини за безопасност има

Най-малките възпитаници в СУ "Иван Вазов" правят впечатление не само с красивите си ученически облекла, но и с енергията и жизнеността, която демонстрират най-вече когато се движат по коридорите в междучасията.

За да ги предпазят от злополуки и премеждия, учителите освен ежедневните беседи, търсят и други по-атрактивни и запомнящи се начини да научат децата как да се грижат за безопасността  на себе си и околните.

Класните ръководители на 1А и 1Б класове поканиха Албена Методиева, дванадесетокласничка в училището и в същото време член на Българския младежки Червен кръст, да разкаже и покаже какви начини за безопасност има и как да се погрижим за себе си при злополука.

Учениците с голям интерес слушаха и активно участваха в беседата.

Най-голяма внимание предизвика раницата, която притежава всеки Доброволец в организацията и която е снабдена с всичко необходимо за спешна помощ.

Първокласниците научиха какво да сторят, ако се появи кръвотечение от носа и ако се налага набързо да третират порезна рана. Полезно за тях беше и да разберат как да действат ако паднат и почувстват болка в някой крайник.

Разбира се, запомниха и това, че след спешните мерки трябва бързо да потърсят помощ от възрастен и ако разполагат с телефон, да се обадят на номер 112.

В края на урока някои от децата бяха поканени да демонстрират нагледно какво са запомнили.

Благодариха на кака Албена и си пожелаха да не им се налага да прибягват към знанията си за бърза помощ.