Ден на отворените врати в Центъра за компетентност с ученици от СУ „Иван Вазов“ – Плевен

Новините

06-12-2023, 15:18

Снимка:

Медицински университет

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Събитието се откри с лекция на гл. ас. Георги Големанов на тема: " Животът е пътешествие, а пътят е част от него"

Ученици от Х, ХI и XII с профил „Природни науки“, както и техните преподаватели по биология и химия от СУ „Иван Вазов“ – Плевен, участваха в Ден на отворените врати: информационен тур в лабораториите за 3D принтиране и биопринтиране, геномна медицина и телепатология по проект BG05M2OP001-1.002-0010-C01 „Център за компетентност по персонализирана медицина, 3D и телемедицина, роботизирана и минимално инвазивна хирургия“ Леонардо да Винчи. На информационното събитие присъства и ръководителят на проекта – доц. Георги Цанев. 

Събитието се откри с лекция на гл. ас. Георги Големанов, изследовател в Центъра за компетентност, на тема: " Животът е пътешествие, а пътят е част от него". Целта е да се обърне вниманието на студенти и кандидат-студенти към сигурността на пътя и възможните рискове за мотористите, както и към зачестилите пътни инциденти. След него доц. д-р Паулина Владова направи демонстрация за възможностите на 3D медицинската маса за виртуални дисекции – част от дигиталното портфолио на МУ-Плевен.

Медицински университет – Плевен подкрепя дарителската инициатива Мото Коледа Плевен, която набира средства за домовете за изоставени деца и такива в неравностойно положение.