Отбелязаха тържествено 76 години от създаването на военно формирование 22160 – Плевен (СНИМКИ)

Мисия

04-12-2023, 22:02

Снимка:

"Сухопътни войски"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Свещеници от Плевенската епархия извършиха молебен за здраве и благоденствие на личния състав на 5-то бригадно командване

Днес, 4 декември тържествено бяха чествани 76 години от създаването на военно формирование 22 160 в град Плевен.

Празникът започна с полагане на венцeц пред паметната плоча на 5-та механизирана бригада. Свещеници от Плевенската епархия извършиха молебен за здраве и благоденствие на личния състав на 5-то бригадно командване.

Прочетени бяха заповеди за награждаване на военнослужещи и цивилни служители по повод Празника и поздравителни адреси от началника на отбраната, командира на Сухопътните войски, държавни институции и от командири на военни формирования. На резервисти за изпълнение на срочна служба в доброволния резерв, успешно завършили втори модул на обучение, бяха връчени Удостоверения за придобита военна отчетна специалност.

В словото си командирът на командването полковник Иван Вълев припомни успехите постигнати от формированието до момента.

"Като командир ценя вашите усилия по подготовката, поддържането и развитието на способности за изпълнение на широк спектър от задачи за гарантиране на сигурността ни в национален и в съюзен формат. По време на учението „Отбранителен щит 23“ вие показахте воля да надградите способностите си за отбранителни действия в многонационална среда и съм убеден, че направихте само крачка в посоката, която ще следватe занапред", завърши той.