Агресия на пътя: 37-годишен плевенчанин насочи пистолет срещу друг шофьор

Крими

04-12-2023, 10:11

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Получен е сигнал за спречкване между водачи на автомобили на кръстовище в Плевен

На 1 декември 2023 година в 17.28 часа в Първо РУ - Плевен от тел.112 е получен сигнал за спречкване между водачи на автомобили на кръстовище в Плевен. Незабавно на мястото на произшествието е изпратен полицейски патрул, който е установил, че около 17:20 часа лек автомобил „Пежо“ , управляван от 60-годишен, на кръстовището между улиците „Средна гора“ и „Патриарх Евтимий“ е засечен от автомобил „Сеат“. Било невъзможно колите да се разминат. Възникнал е скандал между мъжете, пътуващи в двата автомобила. Шофьорът на „Сеат“ с пистолет е заплашил опонентите си.

Предприети са оперативно – издирвателни мероприятия. Около 17:50 часа водачът на „Сеат“ – 37-годишен плевенчанин, се е явил в Първо РУ - Плевен и доброволно е предал законно притежаван от него боен пистолет марка "Heckler & Koch" , без пълнител и боеприпаси. Оръжието е било с валидно разрешение за носене и употреба на огнестрелни оръжия и боеприпаси за тях. 

Сезирана е Районната прокуратура в Плевен за престъпление по чл.325, ал.1 от НК. Всички участници в конфликта са разпитани в качеството си на свидетели и по случая е образувано досъдебно производство.