Димитър Бербатов на запомнящо се посещение в СУ "Иван Вазов" - Плевен (Снимки)

Спорт

01-12-2023, 18:55

Снимка:

Verus Photography

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Откриха постоянна фотоизложба, запечатала паметни моменти от неговата кариера

Футболната звезда Димитър Бербатов гостува в плевенското Средно училище "Иван Вазов", където от днес е подредена постоянна фотоизложба, запечатала паметни моменти от неговия житейски път и богатата му кариера на професионален футболист. Експозицията е под надслов ''По моя начин''. Събитието се организира по инициатива и идея на Асоциация "Докосни дъгата" с председател д-р Денислава Ангелова, с подкрепата на СУ "Иван Вазов" и неговия директор Димитър Митев. Визитата на бившия национал се реализира в рамките на проекта "Младите хора – Бъдещето на област Плевен – гражданско активни".

Десетки ученици приветстваха с овации и аплодисменти Димитър Бербатов, който бе посрещнат тържествено на входа на училището от мажоретния състав и ученическия гвардейски оркестър.

Бербатов не скри вълнението си и благодари от сърце за топлото посрещане, след което разгледа фотоизложбата „По моя начин”. Сред гостите на нейното откриване бяха кметът на Плевен д-р Валентин Христов, директорът на СУ "Георги Бенковски" Мариана Костова и президентът на българската федерация по карате Русалин Русалинов.

„Надявам се децата да черпят вдъхновение, дори малко да вземе някой, ако му помогне в живота, ще бъда щастлив”, сподели развълнуваният Бербатов.

„Това е една изключително добра историческа линия на една мечта и един живот, който може да се случи на всяко едно дете в България”, отбеляза д-р Денислава Ангелова.

„Радвам се, че сте тук при нас, както и че тази изложба, която представя вашия път на развитие, може да действа мотивиращо на младите и още повече да ги окуражава да следват мечтите си”, каза от своя страна кметът на Плевен д-р Валентин Христов.

Митко Бербатов подари на библиотеката на училището книгата си "По моя начин", както и футболна топка с автограф за спортния кът на СУ „Иван Вазов”, а директорът Димитър Митев пък го изненада с картина, нарисувана от възпитаничка на школото.

След откриването на фотоизложбата Димитър Бербатов изнесе мотивиращо слово във физкултурния салон пред ученици от СУ "Иван Вазов", СУ "Георги Бенковски" и СУ "Бачо Киро" - Павликени.

„Бях концентриран от много ранна възраст да преследвам моята мечта. Така действах аз и това проработи. Вие също трябва да намерите своя начин, както аз намерих моя начин. Щом аз стигнах до Манчестър Юнайтед, значи и вие можете”, сподели Бербатов пред децата и младежите. „Благодарение на моята амбиция, аз успях. Работих и се трудих за този успех. Бях постоянен. Много пъти съм бил на земята, но се изправях. Преследването на мечтата ми помогна да стигна до моя връх. А моят връх беше Манчестър (Юнайтед). И аз го изкачих. Трябва да имате мечта и да я преследвате смело”, каза още той.

В края на срещата учениците получиха възможността да се снимат със своя идол и да получат автограф, след което Бербатов посети няколко класни стаи, за да изненада и най-малките възпитаници на СУ "Иван Вазов".

Д-р Денислава Ангелова и Димитър Бербатов обсъдиха възможността подобна фотоизложба да бъде подредена и в други български училища през следващата година, като по този начин още повече ученици ще могат да се докоснат до живота на един от най-успешните български футболисти.