Постоянен арест за мъж, извършил грабеж на жп гарата в Червен бряг

Крими

29-11-2023, 14:39

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура - Плевен

Районна прокуратура - Плевен ръководи разследване за извършен грабеж на 21.11.2023г., в гр. Червен Бряг.

В хода на разследването за престъпление по чл. 198, ал. 1, във вр. чл. 20, ал. 2 от НК в качеството на обвиняеми са привлечени Л.А. на 35 години и непълнолетно момиче на 17 години.

Установено е, че на посочената дата, в гр. Червен Бряг, обл. Плевен, на перона на ж.п. гарата, двамата в съучастие отнели от владението на пострадалата жена мобилен телефон и парична сума, като употребили за това сила - удари с ръце и крака в областта на главата и тялото ѝ.

На 23.11.2023г. с постановление на наблюдаващия прокурор Л.А. е задържан за срок до 72 часа, в който срок е внесено искане в Районен съд - Червен Бряг да му бъде определена най-тежката мярка за неотклонение -„задържане под стража“.

Съдът е приел доводите на прокуратурата, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието, както и че е налице реална опасност обвиняемият да извърши престъпление или да се укрие, поради което постановил спрямо него постоянна мярка - „задържане под стража“.

Определението на съда подлежи на жалба и протест.

По отношение на непълнолетната обвиняема е взета мярка за неотклонение - „Надзор на инспектор при детска педагогическа стая“.

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура - Плевен и се провежда от разследващ полицай при РУ Червен Бряг.