Възстановено е водоснабдяването на село Ракита, работи се по авария в Николаево

Новините

29-11-2023, 11:00

Снимка:

pixabay

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Това информират от ВиК - Плевен

Възстановено е водоснабдяването на село Ракита, което беше с проблеми поради липсата на ел. захранване и навявания с преспи над два метра по пътя до там. Това информират от ВиК - Плевен.

"Екипи на ВиК- Плевен съвместно с аварийна група на „Електрохолд“ бяха до късно снощи на терен и отремонтираха ел. мрежи и съоръжения. В този момент има недостиг на вода във високата зона на селото, но очакваме днес водоподаването да се нормализира напълно", информираха от дружеството.

"Днес от ще продължи ремонтът на довеждащ водопровод за село Николаево и в тази връзка водоснабдяването за селището ще бъде преустановено от 9,30 часа. Аварията е локализирана в дълбок терен със стръмни брегове, което го прави недостъпен за багер и друга техника. Налага се всички всички аварийно-ремонтни дейности да се извършват само с ръчен труд. Очакванията са водоподаването за Николаево да се възстанови до 16,30 часа днес", посочват от ВиК - Плевен.

"От 9,30 часа до 15 часа ще бъде нарушено водоснабдяването в селата Бъркач и Ралево. В Бъркач ще се работи по авария на разпределителна мрежа, а в Ралево ще се присъединява нов обект към съществуващата водопроводна мрежа на селището", съобщават още от дружеството.