Нова победа за Росица Денчева на турнира "Еди Хер" в САЩ, Йоана Константинова също бие

Спорт

29-11-2023, 08:00

Снимка:

БФТенис

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Това е едно от най-силните и престижни състезания по тенис за възрастовите групи от 12 до 18 г.

Йоана Константинова се класира за втория кръг на сингъл при девойките на турнира на клей "Еди Хер" в Бредънтън, Флорида (САЩ) - едно от най-силните и престижни състезания по тенис за възрастовите групи от 12 до 18 г. Надпреварата за юноши и девойки до 18 г. от категория J300 на ITF.

Константинова направи обрат и се наложи с 1:6, 7:5, 6:4 над Виктория Луиза Барос от Бразилия. Така плевенчанката се присъедини във втория кръг на сингъл към Росица Денчева, Елизера Янева и Ива Иванова при девойките и Илиян Радулов и Иван Иванов при юношите.

Във втория кръг Константинова ще играе срещу втората поставена Ива Йович от САЩ, а поставената под №12 при девойките Росица Денчева ще играе срещу Хания Аман Минхас от Пакистан.

Българчетата започнаха страхотно и в турнира на двойки. Европейските шампионки на двойки за девойки до 16 г. Росица Денчева и Елизара Янева, поставени под №2 в схемата, победиха Теа Фродин и Тейлър Гьотц от САЩ с 6:1, 6:3.

Йоана Константинова и Теодора Костович от Сърбия, поставени под №5, се наложиха над Ариана Аназагасти-Пурсу от САЩ и Лаура Брункел от Дания с 6:3, 7:5.