Датски тим заменя израелския Апоел Беер Шева в групата на Спартак в Европейската северна баскетболна лига

Спорт

28-11-2023, 07:00

Снимка:

БК Спартак

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Бакен Беърс е най-успешният баскетболен отбор в Дания

Бакен Беърс (Орхус) става вторият датски отбор в Европейската северна баскетболна лига, след като заменя израелския Апоел Беер Шева в група "А", в която участва и българският Спартак Плевен.

От международната надпревара благодариха на Апоел Беер Шева за участието и отдадеността, но войната между Израел и движението "Хамас", започнала на 7 октомври, наложи оттеглянето на много от израелските клубове от различните европейски турнири.

Бакен Беърс е най-успешният баскетболен отбор в Дания, особено през 21 век - шампион на страната 21 пъти и носител на Купата на Дания 14 пъти, предаде БТА. Тимът е редовен участник в европейските клубни турнири от 2016 година насам, включително с три сезона в Шампионската лига на ФИБА.

Така всички състави в група "А" вече са Спартак Плевен, Бакен Беърс, Бристъл Флайърс (Англия), Ювентус (Литва), Старт Люблин (Полша), Ландстеде Хамърс (Нидерландия), Тарту (Естония) и Свендборг Рабитс (Дания). Първите четири тима в класирането ще продължат в следващата фаза.

По програма следващият мач на българския Спартак в Европейската северна баскетболна лига е домакинство на литовския Ювентус на 12 декември. По-късно предстоят домакинство на Старт Люблин и две гостувания - на Свендборг Рабитс и Ландстеде Хамърс през януари.

До момента плевенчани записаха две загуби в първите си два мача - от Бристъл Флайърс и Тарту.