Организират есенен базар на пчелните продукти в Плевен

Животът

19-11-2023, 10:47

Снимка:

pixabay

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Събитието ще се проведе от 23 до 26 ноември

От 23 до 26 ноември в Плевен ще се състои Базар на пчелните продукти. Събитието се организира от Областен Пчеларски Съюз – Плевен, кооперация "Плевен Мед 2023" "Партнерс Експо" ООД, под патронажа на кмета на гр. Плевен.

С тазгодишния базар се възстановява традицията да се провежда през есента базар на пчелните продукти, прекъсната преди 15 години.

Мероприятието ще бъде открито на 23 ноември от 10 часа, до Мавзолея от кмета на Плевен д-р Валентин Христов.

В събота, 25 ноември 2023 г., от 10 часа, в салона на Военния клуб, председателят на Асоциацията на апитерапевтите в България д-р Евгени Петков ще изнесе лекция на тема „Пчелните продукти, като храна и лекарство“. За първи път в Плевен, в събота, 25 ноември, преди лекцията, от 9 до 10 часа, ще се проведе европейска медена закуска.

Във фоайето на читалище "Съгласие“ през трите дни ще работи работилница за деца, където ще правят свещи от восъчни основи. Малчуганите ще имат възможност и да разглеждат творби от традиционния международен детски конкурс "Пчеларството – екология и плодородие. Пчелните продукти – здраве и дълголетие".

По време на събитието ще бъде обявен Международния ежегоден детски конкурс на пчеларска тематика в рамките на Международното пчеларско изложение "Плевен – 2024“.