Новоизбраният Общински съвет на Плевен се събира в сряда за втори опит да си избере председател

Мисия

14-11-2023, 14:09

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Клетва ще положат и избраните за общински съветници, които по уважителни причини отсъстваха на тържествената сесия на 10 ноември

На основание чл. 23, ал. 4, т. 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация на 15 ноември 2023 г. (сряда) от 10.00 ч. в Конферентната зала на Община Плевен в сграда "Гена Димитрова" ще се проведе заседание на Общински съвет - Плевен, мандат 2023 - 2027 г.

След тържественото първо заседание на 10 ноември, на което клетва положиха кметът на Общината д-р Валентин Христов, общинските съветници и кметове на кметства в общината, новоизбраният Общински съвет на Плевен се събира в сряда за втори опит да си избере председател. От направените 5 предложения миналата седмица - за Иван Малкодански /ПП ГЕРБ/, Генади Тодоров /БСП за България/, Николай Маринов /Бъдеше за Родината/, Наталия Цанева /Коалиция ПП – Демократична България/ и Тихомир Стойков /Възраждане/, нито едно не събра необходимите поне 21 гласа при гласуването.

Заседанието на Общинския съвет утре отново ще се води от доайена сред общинските съветници – Димо Дешев

Преди процедурата за избор на председател, клетва ще положат избраните за общински съветници, които по уважителни причини отсъстваха на тържествената сесия на 10 ноември.

Заседанията на Общински съвет - Плевен се излъчват на живо на страницата на Общински съвет - Плевен.