Бойко Борисов в Плевен: Сглобката последните две седмици тотално се счупи (Видео)

Плевен

02-11-2023, 13:52

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Лидерът на ГЕРБ подкрепи д-р Валентин Христов за кмет на Плевен

"Според мен сглобката последните две седмици тотално се счупи. Спирането на "Хемус" вчера заедно със "Струма", заедно с Ботевград - Мездра - Монтана - Видин, заедно с пътя Велико Търново-Русе, мисля, че няма как да бъде приет бюджет на държавата. Всички кметове, зад които стоя, са обещали тази инфраструктура да я има. Не можем да излъжеме хората. Ние празни обещания не даваме", заяви Бойко Борисов в Плевен.

Лидерът на ГЕРБ пристигна в града, за да подкрепи кандидата за кмет на партията д-р Валентин Христов.

"Така работеща, така самозабравила се сглобка... не можем да гарантираме, че ще се случи", каза още той и отново критикува решението на правителството за закупуване на бойните машини "Страйкър", без да се гласува в парламента. Той посочи, че шефът на комисията по отбрана е "за", но Борисов искал това да се гледа заедно с бюджета. "Да кажем, ще се въоръжаваме ли.  Когато гласувахме за Ф-16, те питаха дали тунелът на Петрохан не бил по-важен. Те не знаят къде се намира Петрохан, но тогава говориха само за пред българите, а сега взимат решения за "Страйкърите", без да се гласува в Народното събрание. Защо спират "Хемус"?!, възмути се Борисов. И подчерта, че сега проектът за магистрала ще е много по-скъп.

"Спахте хубаво три години, ще спите още дълго този зимен сън, докато не се съвземете, че тези хора с тази си политика са вредни за тези населени места", обърна се Борисов към кметовете на ГЕРБ в Плевенско.

"За да можем да направим нещо добро, трябва да има коалиция, в която ясно да е разписано какво трябва да се направи. Така на парче нищо не може да се получи", каза още лидерът на ГЕРБ.

"Днес в Плевен, примерно, трябваше да сме заедно с Кирил Петков или Асен Василев и те да кажат: "Подкрепяме доктора", ще работим заедно". Защото те в половината градове не са на балотаж. ГЕРБ спечели изборите, защото дори там, където можем да загубим балотажа, сме първи. Това означава, че партията е първа. Ако паднем в неделя, означава, че нашите хора от сглобката са мърсували и са създали организация срещу нас", отбеляза Борисов.

"Надявам се и тази седмица да покажем добър резултат на изборите, Видях, че хората повярваха, че може да се случи нещо ново в нашия град и ние можем да им го донесем. Много благодаря и приканвам всички да излязат в неделя и да гласуват", заяви от своя страна кандидатът за кмет на Плевен от ПП ГЕРБ д-р Валентин Христов.

Вижте повече във видеото: