Започват състезанията от Общинския етап на Ученическите игри за учебната 2023/2024 година

Спорт

24-10-2023, 15:29

Снимка:

Община Плевен

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

През октомври и ноември Община Плевен ще проведе състезания в два спорта - по футбол в трите възрастови групи, и по волейбол за юноши и девойки XI-XII клас

Днес - 24 октомври, започват състезанията от Общинския етап на Ученическите игри за учебната 2023/2024 година. През октомври и ноември Община Плевен ще проведе състезания в два спорта - по футбол в трите възрастови групи, и по волейбол за юноши и девойки XI-XII клас. Участие в тях са заявили 36 училищни отбора от 18 учебни заведения.Общинските ученически игри по баскетбол, хандбал, лека атлетика, тенис на маса, шахмат и бадминтон, както и за възрастови групи V-VII и VIII-X клас по волейбол, ще се състоят през м. февруари 2024 г.

Програмата за срещите по футбол започва от вторник, 24 октомври, с надпреварата между 7 отбора от V-VII клас. На 26 и 27 октомври ще играят футболните отбори в най-голямата възрастова група - XI-XII клас, в която участват 6 отбора. Общинският кръг по футбол ще завърши с определянето на победител при отборите от VIII-X клас, където са подали заявки 12 отбора. Мачовете в тази възраст ще се проведат на 2 и 3 ноември.Общинският кръг на Ученическите игри по футбол се провежда със съдействието на Областния съвет на БФС - Плевен. Всички мачове ще се играят на изкуствения терен зад стадион „Плевен“. При лоши атмосферни условия е възможно отлагане на срещи, като за всяка промяна в програмата отборите ще бъдат своевременно уведомявани.

Общинското ученическо първенство по волейбол за юноши и девойки XI-XII клас ще се проведе във физкултурния салон на СУ „Анастасия Димитрова“ от 7 до 14 ноември. При юношите участват 6 отбора, при девойките - 5.

Общинският етап на Ученическите игри за учебната 2023/2024 година се провежда съгласно Правилата за организиране и провеждане на Ученическите игри за ученици от V до ХІІ клас през учебната 2023/2024 година, утвърдени със Заповед № РД-09-639/14.09.2023 г. на Министъра на младежта и спорта.

През миналата учебна година в Ученическите игри в Община Плевен се включиха над 1100 ученици. Заявки за участие бяха подали 133 училищни отбора в осемте вида спорт. До финалите на Ученическите игри достигнаха 11 отбора от плевенски училища. Два от тях станаха държавни училищни шампиони. Отбори от Плевен завоюваха също едно второ място и едно трето място. Плевенски ученици спечелиха и пет индивидуални първи места в различните надпревари.