За осма поредна година: Организират пешеходен поход от Плевен до Тотлебен

Животът

10-10-2023, 13:25

Снимка:

архив

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Мотото на инициативата и тази година е "Да слезем от колите и да повървим пеша"

За осма поредна година ще се състои Пешеходният поход Плевен – Тотлебен – Плевен. Той се организира от фирмите "Милкана", "KHM текстил" и "Плевенски хляб" и Община Пордим.

Походът ще се проведе на 14 октомври, събота. Сборният пункт е 08:30 часа при Кожухарската чешма. Там на всеки участник ще бъдат раздадени талони за храна, тениски, ще получат инструкции за прехода. Точно в 09:00 часа походът ще потегли в посока село Гривица. Преходът е с дължина около 24-25 км. Ще бъде подсигурен полицейски ескорт в началото на прехода, когато придвижването ще е по автомобилен път. След това по-голямата част от прехода е по земен път, с множество живописни гледки.

Осигурена е медицинска помощ за участниците при необходимост. На всеки 5 – 6 км ще се раздават плодове и вода.

Финалът е в центъра на село Тотлебен в парка с водните лилии и червените рибки. По традиция за всички участници там има осигурена почерпка и автобуси за връщане обратно към Плевен.

Мотото на инициативата и тази година е „Да слезем от колите и да повървим пеша“. Към нея се присъединява и Средно училища „Свети Свети Кирил и Методий“ в град Пордим като възможност за намаляване на стреса и на синдрома "Бърнаут" чрез разходки сред природата.

Очакванията на организаторите са тази година в прехода да се включат около 350 – 400 души.

Прогнозата на синоптиците за съботния ден е за слънчево време с високи за сезона температури, затова организаторите призовават за дълга и приятна разходка сред природата, да забравим за автомобилите и телефоните, да общуваме очи в очи и да създадем нови приятелства.