Бойко Борисов: Ще поема ангажимент за зала и стадион в Плевен, само ако имам кмет

Новините

08-10-2023, 14:47

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Лидерът на ГЕРБ попита защо плевенчани са останали пасивни и не са реагирали на спирането на "Хемус"

"Ще поема ангажимент да бъдат изградени стадион и спортна зала в Плевен, само когато ГЕРБ има кмет. За да се носи отговорност. И магистрала "Хемус" ще бъде довършена". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред симпатизанти в Плевен.

Той отбеляза, че участъкът до Плевен вече е щял да бъде готов, ако ГЕРБ са управлявали и правителството на "Промяната" не е било спряло строителството преди 2 години. Борисов попита защо плевенчани са останали пасивни и не са реагирали на спирането на "Хемус", при положение че тя е именно за плевенчани и ще помогне за развитието на града.

"София нямаше нито една спортна зала, когато станах кмет. Пловдив - нито една зала и нито един стадион. Направихме стадионите, направихме спортните зали. Във Варна залата щеше да падне - направихме 3 спортни зали, направихме и стадионите там. Русе - по същия начин. Стара Загора - оставих им 10 млн. лв. за зала - взеха им ги, и нямат зала, и няма и да имат. Плевен толкова години си избира колегата Спартански. От мен няма да чуете лоши думи, но когато нямаш партия зад гърба, няма кой като поеме ангажимент, да стои зад него", добави Борисов.