Ивет Горанова с отлично представяне на силен международен турнир в Унгария

Спорт

17-09-2023, 16:47

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Националната ни гордост в каратето прибави нови отличия към колекцията си

Отлично представяне на Ивет Горанова на 26-ото издание на Международния турнир "Budapest Open" 2023! Надпреварата е част от подготовката на националната ни гордост в каратето за предстоящото световно първенство, което ще се проведе именно в унгарската столица между 24 и 28 октомври.

Oлимпийската шампионка от Токио с треньор Йована Прекович спечели първо място при жените в категория до 55 килограма /кумите/, а в категория "Open" завърши трета. Важно е да се отбележи, че Ивет изигра общо 9 срещи в рамките на един ден, като в турнира се включиха много от състезателките, които ще се борят за медалите и на Мондиала след малко повече от месец.

За Ивет Горанова предстои още едно контролно състезание - международен рангов турнир, който ще се проведе в Кипър в края на септември, както и два лагера. Това ще бъдат последните тестове за нашето момиче преди шампионата на планетата в будапещенската спортна арена "Ласло Пап". Любопитна подробност е, че Унгария за първи път ще бъде домакин на световно първенство по бойни изкуства.