Колективът на ПГМЕТ – Плевен създаде приветлива среда за работа в бившетo ОУ "Н. Й. Вапцаров"

Животът

17-09-2023, 11:29

Снимка:

ПГМЕТ

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

"Когато нещо се прави с любов, отговорност и от сърце – резултатът е налице!", споделиха от гимназията

Ръководен от националната инициатива "Да изчистим България заедно", колективът на ПГМЕТ – Плевен цял месец активно се труди, за да създаде приветлива среда за работа в бившето училище "Никола Йонков Вапцаров".

"Сплотеност, упоритост, творчество и желание бяха опорните точки на един сърдечен и отговорен колектив, който успя за краткото време, с което разполагаше, да вдъхне живот на училищна сграда, която е в спомените на поколения граждани на Плевен. Имахме подкрепата и на част от нашите настоящи възпитаници, които също помогнаха в моменти, в които имахме нужда от повече работна сила. Както е казал народът: „Сговорна дружина – планина повдига.“ Когато нещо се прави с любов, отговорност и от сърце – резултатът е налице!", споделиха от ПГМЕТ на официалната си страница във Фейсбук.

***

Дългоочакваният основен ремонт на сградата на ПГМЕТ – гр. Плевен с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие и част от Процедура BG16RFOP001-3.002 „Подкрепа за професионалните училища в Република България“ започна.

Основните дейности, които ще се изпълнят за цялостно обновяване на учебен корпус, учебна работилница и физкултурен салон включват: Ремонт на покриви, фасада с топлоизолация, дограма, учебни и административни помещения, коридори и фоайета, санитарни възли; Подмяна на отоплителна, ВиК, електрическа и осветителна инсталации; Изграждане на пожароизвестителна инсталация; Изграждане на заземителна и мълниезащитна система;  Изграждане на достъпна архитектурна среда, включително асансьор;  Ремонтни дейности в двора и откритите спортни площадки; Доставка на ново училищно обзавеждане и специализирано оборудване.

Тъй като ремонтните дейности са значителни по обем, временно учебният процес ще се осъществява в сградата на бившето ОУ "Н. Й. Вапцаров" – гр. Плевен, ж. к. "Сторгозия" – единствения възможен вариант за започване на учебната година в друга сграда.