Екипът на областната администарция се включи в инициативата "Да изчистим България" (Снимки)

Мисия

16-09-2023, 18:10

Снимка:

Областна администрация

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Те почистиха района около малкия язовир в Кайлъка

Въпреки дъжда, екипът на Областната администрация се включи с голям ентусиазъм в кампанията "Да изчистим България заедно". Те почистиха района около малкия язовир в Кайлъка.

Кампанията „Да изчистим България заедно” на bTV Media, подкрепена от Министерството на околната среда и водите (МОСВ), отрежда водещо място на България сред страните с най-добри доброволчески практики в грижата за околната среда в света.

11-тото издание на кампанията "Да изчистим България заедно" отново обединява институции, неправителствени, бизнес организации и доброволци в името на каузата за по-чиста околна среда.

И тази година кампанията, ще се проведе в подкрепа на каузите на най-голямото гражданско движение в света "Let’s Do It World", а 16 септември е Световен ден на почистването на планетата, в който България се включва за седми пореден път.

От началото на "Да изчистим България заедно" досега близо 2 800 000 доброволци са чистили страната. По данни на екоминистерството, те са успели да съберат 97 170 тона отпадъци, което се равнява на над 200 напълно заредени самолета „Боинг 747”, и да премахнат над 22 700 сметища от лицето на България.