Футболна легенда от Плевен взе участие в "Мача на надеждата", организиран от Стилиян Петров

Спорт

06-09-2023, 19:22

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Двубоят беше в подкрепа на онкоболните

Ивайло Петков взе участие в "Мача на Надеждата", организиран от Стилиян Петров и фондацията му. Двубоят беше в подкрепа на онкоболните. Самият Петров пребори левкемия, с която беше диагностициран през 2012 г.

Бившият футболен национал на България и екскапитан на плевенския Спартак Ивайло Петков сподели, че чувството да се завърне в игра е уникално и подкрепи Петър Хубчев, който се бори с онкологично заболяване.

"Искам да благодаря на хората, които дойдоха да подкрепят каузата на Стилиян Петров. След толкова много години с националната фланелка чувството е уникално.

 Работил съм с Петър Хубчев в Левски. Познавам го, че е инат и знам, че ще преодолее този проблем, който има. С него сме и правим всичко възможно да го подкрепим", каза Петков при смяната си през първата част.

Шоуто на стадион "Васил Левски" между България и Отбор на звездите завърши 3:3, като по трибуните имаше над 25 000 зрители, които подкрепиха каузата.

Участие в мача взеха Христо Стоичков, Красимир Балъков, Даниел Боримиров, Димитър Бербатов, Мартин Петров и още редица именити български играчи. За чуждестранния тим играха Рой Кийн, Гарет Бари, Коло Туре, Юри Джоркаеф, Хенрик Ларсон, Робер Пирес, Неманя Видич, Джо Коул, Ашли Йънг и др.