Георг Спартански обяви официално, че се кандидатира отново за кмет на Плевен

Мисия

06-09-2023, 13:47

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

"Ще бъда независим кандидат така, както съм бил и до сега", заяви Спартански

"Днес официално заявявам, че ще издигна кандидатурата си за кмет на Плевен, за да довърша започнатата работа, защото го дължа не на себе си. Дължа го на родителите си, на близките си, на приятелите, колегите, и съм човек, който умее да носи отговорност", каза днес Георг Спартански след официалния ритуал, с който в Плевен беше отбелязан 6 септември.

"Не, няма да бъда издигнат от политическа сила. Ще бъда издигнат от гражданите на Плевен, чрез подписка, чрез инициативен комитет, който съгласно Закона ще събере необходимото количество подписи, а те са 2000 валидни подписи на мои съграждани, които ме подкрепят в тези намерения. След регистрация в ОИК ще се пристъпи към тази подписка, и, ако съберем това необходимо количество подписи, ще бъда официално регистриран като кандидат на гражданите на Плевен", заяви Спартански, изразявайки в аванс благодарност към всички, които ще заявят своята подкрепа, независимо от това дали са индивидуални граждани или политически организации, както и професионални обединения и съюзи.

"Важното е да има обединение върху общи цели, насочени усилия в една посока, за да има гаранция за постигането на общи резултати в името на всички. Така че ще бъда независим кандидат така, както съм бил и до сега. Не съм робувал и не съм слугувал на никоя политическа партия и няма да го правя и в бъдеще, но ще работя в диалог с всички, защото мисля, че на днешния ден – Съединението, заветът на нашите деди е този: Да бъдем съединени и обединени в името на обща идея, а тя не може да бъде друга освен една-единствена легитимна цел – по-доброто бъдеще на Плевен и по-доброто бъдеще на България, и ще работим, както и до сега – „Със сърце за Плевен и с Плевен в сърцето".", каза още Георг Спартански.