За поредна година Община Гулянци е официален партньор на веломаршрута "Дунав Ултра"

Спорт

06-09-2023, 09:58

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Над 150 велосипедисти от седем държави ще изминат 740 километра по поречието на река Дунав в предизвикателството

Община Гулянци посрещна първите велосипедисти от маршрута "Дунав Ултра" с дъхав мед и вита баница. Кметът на общината Лъчезар Яков лично поздрави най-бързите и им пожела успешен финал. Те потеглиха от Видин и ще изминат трасето за 48 часа.

Екипът на ЦОП гр. Гулянци подготви символични подаръчета "Частица от нашата земя“ и книга за послания. Ентусиастите получиха и сувенири за спомен. Тази година градския стадион в Гулянци е официална контролна точка по веломаршрута Дунав Ултра. По пътя си колоездачите спират и в село Гиген и село Милковица. Екипът на Община Гулянци, ЦОП и ученици от СУ "Хр. Смирненски" гр. Гулянци ще продължат да посрещат колоездачи и в следващите два дни.

Над 150 велосипедисти от седем държави ще изминат 740 километра по поречието на река Дунав в предизвикателството "Дунав Ултра". Най-дългият туристически веломаршрут в България тази година отбелязва десет години от първия старт. Инициаторът на начинанието Борис Бегъмов създава и организира маршрута с каузата да популяризира региона по поречието на река Дунав и Добруджа. През 2017 г. маршрутът е носител на Голямата награда “Иновация на годината в туризма” на Министерство на туризма на Република България.