Най-добрите на Балканите ще карат на пистата край Долна Митрополия този уикенд

Спорт

31-08-2023, 09:42

Снимка:

БФМ

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

В събота стартовете започват в 13 часа, в неделя от 11,15 е официалното откриване, а в 11,30 е първият старт за деня

Летищен комплекс "Долна Митрополия" край Плевен ще е домакин на 9-ия и 10-ия кръг на Балканския пистов шампионат, както и на стартовете от 7-ия и 8-ия кръг на „Inbet Road racing“ шампионата на България. Освен стартовете на писта, на които се очаква да се включат и състезатели от Гърция, Сърбия, Северна Македония, Румъния и Турция, ще се проведат и последните кръгове от шампионата ни по Супермото за 2023.

В събота стартовете започват в 13 часа, в неделя от 11,15 е официалното откриване, а в 11,30 е първият старт за деня.

В класирането за Балканския шампионат на писта в клас SBK начело за момента е Димитриос Каракостас от Гърция със 163 точки, следван от нашите Мартин Чой (125), Милен Георгиев (96) и Димитър Митов (84). В SSP 600 начело е друг грък – Алекс Папагеоргиу, следван от Фъркан Йърълмаз от Турция и Денис Браеску от Румъния, като тук с най-предно класиране от българите е Александър Александров – 8-ми. В клас щок 600 Браеску е начело, следван от Александров и от турчина Тургут Дурукан. Във Ф 600 с най-предно класиране от нашите е Кристиан Георгиев (10), а начело е Муамар Каракайя от Турция.

В клас F 1000 лидер е Александър Ивкович от Сърбия, следван от Акгюн Харун от Турция и от нашия Пламен Бонев. При щоковите машини в този клас водят двама състезатели от Северна Македония – Синиша Кочовски и Христиан Бузалковски, 4-ти в подреждането е Велислав Марков.

В SSP 300 начело е Константинос Мавропулос от Гърция, а с най-предно класиране от българите е Геновева Кънева – 19-та. Нашите обаче доминират в клас SP 125 – Пламен Христов, Димитър Христов и Павлин Петров са на първите три места.

В шампионата ни по Супермото, в SM Junior 65 начело е Кристиан Андреев от „СБ мото рейсинг тийм“, пред Божидар Иванов от „Киппен МХ рейсинг тийм“ и Марк Сзабо от Румъния. При 85-кубиковите лидер е Полина Иванова от „Киппен МХ рейсинг тийм“, пред Стефан Драганов от „АИТ рейсинг тийм“ и Марк Лука Йовита от Румъния. В клас S3 убедително води Живко Иванов от „Елхово рейсинг тийм“, пред Никола Досев от „НСАмоторспорт“ и Атанас Леков от „Киппен МХ рейсинг тийм“. Сериозна битка за първото място в SM Open водят съотборниците в МСК „Плевен“ Веселин Иванов и Славомир Иванов, като само 9 точки ги делят в подреждането. След тях е Цветомир Радоев от „Хела мото спорт“. Непредвидима е и ситуацията в SM Formula – начело с по 100 точки са Владислав Димитров от МСК „Плевен“ и Красен Кънчев от МСК „БГ пауър“, а третивт Ангел Траков от „АИТ рейсинг тийм“ има 86.