Тихомир Иванов преди световното по лека атлетика: С всяка следваща тренировка съм все по-уверен в себе си

Спорт

09-08-2023, 17:46

Снимка:

БОК

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Плевенчанинът се цели във финал на Мондиала и опит над 2.30 метра

Водещият български състезател в скока на височина Тихомир Иванов получи официално потвърждение, че ще участва на световното първенство в Будапеща. В продължение на вече десетина дни пък атлетът води целенасочена подготовка за най-значимото състезание през сезона, като ще отпътува за унгарската столица с полет от Атина на 17 август.

"Чувствам се добре и всичко върви нормално. С всяка следваща тренировка съм все по-уверен в себе си и с нетърпение очаквам първенството", каза пред БНТ Иванов, който в последния месец спечели три медала (титла на националното първенство във Велико Търново и сребърни медали на Балканиадата в Кралево и в Леверкузен).

"След турнира в Леверкузен треньорът ми Георги Помашки беше много доволен не толкова от резултата, колкото от скоковете, които изпълнявам в последните състезания. Според него с изчистването на някои детайли в оставащите дни до световното ще покажа най доброто от себе си именно в Будапеща. Моята цел този сезон беше "всичко или нищо" особено след европейското в зала през зимата. Вече определено се чувствам много по-стабилен и уверен - така, както бях преди две години", каза още плевенчанинът. И добави, че целта му е да се класира за финала и да скочи над 2.30 м.

Иванов се обърна към Милица Мирчева и Божидар Саръбоюков, които ще са другите български участници на световното в Будапеща: "Пожелавам им късмет и успех. Искрено се радвам, че Божидар заслужи място на световното с представянето си. Нека постигнем най-добрите си резултати именно на големия форум".