Плевенските депутати Пламен Тачев и Валери Лачовски проведоха среща с вътрешния министър Калин Стоянов

Мисия

10-07-2023, 15:38

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Депутатите поставиха въпроса за възобновяването на работата на полицейските управления в Плевенска област, които бяха закрити по времето на Бойко Рашков

Народните представители Пламен Тачев и Валери Лачовски проведоха среща с министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, на която поставиха въпроса за възобновяването на работата на полицейските управления в Плевенска област, които бяха закрити по времето на Бойко Рашков. Този акт на Рашков предизвика множество притеснения у хората в градовете и селата, тъй като създаде предпоставки за увеличаване на битовата престъпност.

Министър Стоянов прие тези аргументи и пое ангажимент сегашните полицейски участъци да бъдат реформирани, така че практически да заработят като РПУ-та. Официалната заповед с всички подробности ще излезе на 19 юли, заяви министърът.

Борбата с битовата престъпност е основен приоритет за Пламен Тачев и Валери Лачовски, които още в предизборната кампания поеха ангажимент, че при съставяне на правителство и редовен парламент ще поставят въпроса на масата и ще направят всичко по силите си дейността на полицейските управления да се възстанови, за да бъдат хората спокойни за своята сигурност.

"Гарантирането на сигурността и спокойствието на българските граждани е основно задължение на държавата. Щастливи сме, че срещнахме разбиране от страна на министъра и успяхме да решим този проблем. Благодарим на министър Стоянов", заявиха Тачев и Лачовски.