Арести по пътищата в Плевенско! Пияни и дрогирани шофьори продължават да застрашават животи

Крими

03-07-2023, 19:28

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Полицията отново хвана куп пияни и дрогирани шофьори

През почивните дни са образувани седем бързи производства за управление на моторни превозни средства в нетрезво състояние, съобщават от пресцентъра на ОДМВР - Плевен.

На 30 юни около 13:50 часа в град Гулянци при проверка е установено, че 48-годишна е зад волана на „Форд“ с концентрация на алкохол над 1.2 промила.

На 1 юли в парк „Кайлъка“ около 03:10 часа при посещение на ПТП без пострадали, полицаите са установили, че  42-годишен е шофирал „Форд“ с над 1.2 промила алкохолна концентрация.

На 1 юли около 16:40 часа в Радишево при проверка е установено, че 49-годишен се придвижва с „Фолксваген“ по улиците на селото с концентрация на алкохол над 1.2 промила.

На 1 юли в 21:12 часа в село Горни Дъбник е спряна за проверка  мотофреза „Гардения“. Алкотестът на водача – 25-годишен, е отчел над 1.2 промила.  Управлението на мотофрезата поел приятелят му – също 25 годишен. В 21:16 часа на същата улица в селото той бил спрян за проверка и алкотестът му отчел по-висока стойност концентрация на алкохол от на приятеля му.

На 2 юли в град Искър 45-годишен е управлявал „Опел“ с концентрация на алкохол над 1.2 промила.

Същия ден в 23 часа в село Горни Дъбник е спрян за проверка 56-годишен, и се изяснило, че шофира „Нисан“ в нетрезво състояние с над 1.2 промила алкохолна концентрация.

На нарушителите са издадени талони за медицински изследвания. Задържани са с полицейска мярка за срок до 24 часа по ЗМВР. Уведомена е прокуратурата в Плевен.   

За периода от 30 юни до 2 юли са образувани и три бързи производства за шофиране под въздействието на наркотици.

На 30 юни около 11:30 часа в град Искър при проверка е установено, че 19-годишен управлява „Фолксваген“ след употреба на канабис. Отказана е кръвна проба за химически анализ.

На 1 юли около 15:30 часа в село Долни Луковит е установено, че 25-годишен е зад волана на „Фолксваген“ с над 1.2  промила алкохолна концентрация и след употреба на метамфетамин. Лицето не е дало кръв за медицинско изследване. 

На 2 юли в 04:33 часа в град Долни Дъбник е установено, че 20-годишна се придвижва по улиците на града с „БМВ“ след употреба на кокаин и метаамфетамин.  Издаден е талон за медицинско изследване. Нарушителката е отказала да даде кръв за лабораторно изследване. По случаите е сезирана РП – Плевен.

По случаите е сезирана РП – Плевен. Водачите са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. Работата продължават разследващи полицай.         

Досъдебно производство е образувано и във Второ РУ – Плевен за шофиране след употреба на наркотици. В 23:55 часа на 30 юни в областния град на улица „Васил Левски“ бил проверен 39-годишен, който се придвижвал с „Форд“. Направеният наркотест с техническо средство отчел положителна проба за амфетамин. Издаден е талон за медицинско изследване. Съставен е акт за нарушението. 39-годишният е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Продължава работата разследващ полицай за престъпление по чл.343 „б“, ал.3 от НК. Уведомена е РП – Плевен.