Разпитваха свидетели по делото срещу двама братя, обвиняеми за убийството в Еница

Крими

30-06-2023, 16:19

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Състав на Плевенски окръжен съд разгледа наказателно дело, образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен, за убийството в село Еница, на 44- годишен баща на две деца, вследствие направена забележка в заведение на две лица, за неприлично поведение.

Обвиняемите са братя от ромски произход с инициали И.Р.А и А.Р.А., които са обвинени в това, че на 26.07.2022 година, умъртвили Валери П.Р. от село Еница, чрез нанасяне на множество удари с нож в тялото, засягайки жизненоважни органи - деяние извършено с особена жестокост. Престъплението е по чл.116, ал.1, т.6, вр. чл.115, вр. чл.20, ал.2 от НК, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

"Днес бяха разпитани шестимата явили се свидетели. Следващото съдебно заседание е насрочено за 18.09.2023 година, когато ще бъдат разпитани още свидетели по делото, след което, в друго заседание ще бъдат разпитани и вещите лица изготвили заключения по назначени експертизи", съобщават от Окръжен съд - Плевен.