Второ РУ - Плевен с предложения за подобряване на обществения ред и сигурност в обслужвания район

Мисия

19-06-2023, 15:57

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Анализът е представен за сведение от главен инспектор Стоян Стоянов - началник на управлението

Постоянната комисия по „Обществен ред и сигурност“ в Общински съвет - Плевен ще се запознае този месец с анализ на оперативната обстановка в района, обслужван от Второ Районно управление - Плевен. Анализът е представен за сведение от главен инспектор Стоян Стоянов - началник на управлението, и съдържа и конкретни предложения за подобряване на обществения ред и сигурност в обслужвания район:

- Във връзка със зачестилите сигнали за нарушаване на обществения ред на ул. „Тотлебен“ в Плевен /около т.нар. „Временни жилища“/ е необходимо извършване на съвместни проверки с представители на ресорните общински звена. Предмет на проверките ще бъдат живущите лица, имащи право на ползване но общинските имоти;

- С оглед подобряване на работата е необходимо излъчване на смесени наряди, включващи служители на Второ РУ - Плевен, служители на звеното за невъоръжена охрана към Община Плевен и представители на Общинския инспекторат при проверките за нерегламентирана търговска дейност.

В анализа, представен на вниманието на общинските съветници от ресорната комисия се посочва още, че характерните места за извършване на престъпления са предимно неосветени участъци от улици и междублокови пространства, неработещи обекти в Западната индустриална зона и такива, оставени без охрана.

Във връзка с мерките за опазване живота и здравето на подрастващите в доклада е записано също, че всички учебни заведения на обслужвана от Второ РУ - Плевен територия разполагат с видеонаблюдение. Проверена е и пътната маркировката в тези райони.

Ежедневно служители на районното управление оказват и съдействие на общински и държавни структури: Община Плевен, ВиК, „Електроразпределение - Плевен“, ТП ДГС, частни съдебни изпълнители и др.

Районът на действие на Второ РУ - Плевен обхваща западната част на гр. Плевен и 12 села с прилежащите им землища в общината: с. Брестовец, с. Тодорово, с. Къшин, с. Ралево, с. Ласкар, с. Горталово, с. Николаево, с. Беглеж, с. Ясен, с. Търнене, с. Дисевица и с. Къртожабене.