Пожарникарите от Плевен със силно представяне на турнира за Купа "Севтополис" (Снимки)

Спорт

16-06-2023, 18:01

Снимка:

РСПБЗН - Казанлък

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Плевенските огнеборци заслужиха сребърните отличия в комплексното класиране

За четвърта поредна година Казанлък бе домакин на турнира по пожароприложен спорт за Купа “Севтополис”. В надпреварата взеха участие отборите на РДПБЗН - Стара Загора, Плевен, Враца, Кърджали и Бургас.

Турнирът протече с изключително приятелски и спортсменски дух!

В дисциплината "Изкачване с щурмова стълба" бронзово отличие взе Христо Христов от Враца, а среброто бе за Стоян Узунов от Бургас. Златото украси врата на Християн Христов от Плевен, завоювайки го още с първия си опит, на който за съжаление получи контузия.

След приключване на редовните опити най-добрите осем се състезаваха по схема на принципа на директната елиминация за купата на Директора на РДПБЗН - Стара Загора. Нейн горд собственик стана Стоян Узунов от Бургас.

При "100-метровата пътека с препятствия" най-бърз бе Деян Огнянов от тима на домакините, следван от Стоян Узунов от Бургас и Венелин Георгиев от Враца.

След приключване на индивидуалните дисциплини стана ясно и класирането в двубоя: Най-бърз е Стоян Узунов от Бургас. Венелин Георгиев от Враца се поздрави със среброто. Бронзовото отличие бе за старозагорския доайен Христо Пеев.

Тимът на Враца бе първи в пожарната щафета. След тях се класираха момчетата от Бургас, а третото място бе за плевенските огнеборци.

В дисциплината "Бойно разгръщане от мотопомпа" с време от 28,01 секунди най-бърз беше тимът на Кърджали. На 45 стотни от тях се класираха плевенчани, а третото място без завоювано от отбора на Враца.

При сформиране на комплексното класиране бронзова купа спечели РДПБЗН - Кърджали, а среброто отпътува за Плевен. Носител на златната купа и победител в IV турнир по ППС за купа "Севтополис" стана отбора на РДПБЗН - Враца.

След приключването му, отборите изпълниха по още 2 опита в дисциплината "Бойно разгръщане от мотопомпа" с новата помпа Rossenbauer Fox 4 Sport с цел изпробването й. Тази своеобразна надпревара бе кръстена Купа FOX 4. И като всяка такава и тя си имаше своите отличени. Трети беше тимът на Стара Загора, а второто място бе за Плевен. Носител на купа FOX 4 стана отборът на РДПБЗН - Кърджали.