РДПБЗН - Плевен с престижно трето място в Републиканския преглед по пожароприложен спорт (Снимки)

Спорт

02-06-2023, 17:44

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Плевенските огнеборци със силно представяне в оспорваната надпревара на Лекоатлетическия стадион "Пловдив"

След тридневна оспорвана надпревара на Лекоатлетическия стадион "Пловдив" най- добре подготвените и издръжливи спортисти сред пожарникарите, заслужено си поделиха призовите места в Републиканския преглед по пожароприложен спорт. За тях се бориха 300 смели мъже, представители на 26 отбора от Регионалните пожарни дирекции в страната - мъже, както и жени, юноши и девойки от 12 до 18 години и отбор курсанти от Факултета по ПБЗН при Академията на МВР.

В дисциплината 100-метрова пътека златото грабна Иван Бонев от Факултет ПБЗН, а второто и третото място останаха за Стоян Узунов от Бургас и Венелин Георгиев от Враца.

Златото за изкачване с щурмова стълба отиде в състезателя от Стара Загора - Георги Георгиев, второто място отново бе за Стара Загора - със сребро се окичи огнеборецът Деньо Денев, а третото място си поделиха едновременно двама състезатели - Велин Иванов от Стара Загора и Християн Христов от Плевен.

При двубоя отличник стана отново състезател на Стара Загора - Георги Георгиев. Даниел Богданов от Плевен и Стоян Узунов от Бургас си поделиха среброто и бронза с второ и трето място.

Първото място в дисциплината "Пожарна щафета" съвсем заслужено бе за домакините от Пловдив, които миналата година бяха носители на купата на страната. Второто място е за отбора на Враца , а третото за отлично подготвените спортисти- огнеборци от Стара Загора.

Най-младите надежди - представителите на Факултета по ПБЗН към АМВР завоюваха първото място в "Бойно разгръщане от мотопомпа". Втори останаха Стара Загора, а трети - състезателите на Плевен.

Комплексното класиране поведе Стара Загора, а на почетното второ място застанаха възпитаниците на Факултета по ПБЗН. Третото място бе за отбора на Плевен!

Купите връчи директорът на Главна дирекция "ПБЗН"- гл.комисар Александър Джартов. Церемонията уважиха още впд. зам. директор, той и директор на Дирекция "Оперативни дейности" на ГДПБЗН - Любомир Баров, директори на регионални дирекции на ПБЗН в страната и колеги бойци.