Съдят двама братя за жестокото убийство на баща на две деца

Крими

02-06-2023, 14:07

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Престъплението е извършено заради отправена забележка за неприлично поведение

На 5 юни, понеделник, състав на Плевенски окръжен съд ще разгледа наказателно дело, образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен, за убийството на 44-годишен баща на две деца в село Еница. Престъплението е извършено заради отправена забележка в заведение към две лица за неприлично поведение.

"Обвиняемите са братя от ромски произход с инициали И.Р.А и А.Р.А., които са обвинени в това, че на 26.07.2022 година, умъртвили Валери П.Р. от село Еница, чрез нанасяне на множество удари с нож в тялото, засягайки жизненоважни органи - деяние извършено с особена жестокост. Престъплението е по чл.116, ал.1, т.6, вр. чл.115, вр. чл.20, ал.2 от НК, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна", информират от съда.

"Съдебното заседание е насрочено като разпоредително, което ще е второ по делото. Първото е било насрочено за 01.06.2023 година, но не е даден ход на делото, поради заболяване на член от състава на съда", допълват от пресцентъра на плевенската Темида.