В СУ "Иван Вазов" подредиха фотоизложба "Пътешественик е сърцето ми" на проф. д-р Георги Байчев (Снимки)

Мисия

22-05-2023, 18:06

Снимка:

Сдружение "Младежки гвардейски отряди”

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Това е първата по рода си фотоизложба в родно училище на български медик

В СУ "Иван Вазов" подредиха фотоизложба "Пътешественик е сърцето ми" на известния лекар и любител-фотограф проф. д-р Георги Байчев.

Над 1600 ученици имат възможност да се докоснат до 20 изображения от цял свят, всяко с история за разказване. Фотографиите не само подчертават красотата и чудото на природата, но също така представят изображения, които напомнят да защитаваме и опазваме дивата природа и местообитанията, и, които помагат за поддържането на живота на Земята. Те ни показват великолепието на света около нас и как цветята и животните се нуждаят от нашата помощ, за да оцелеем заедно.

Това е първата по рода си фотоизложба в родно училище на български медик. Експозицията в СУ "Иван Вазов" ще бъде постоянна.

"Обичам много Вазов. Той беше и причината да започна да колекционирам първи издания на български класици. Много мило ми стана от поканата, която получих", сподели с вълнение проф. Георги Байчев на откриването на изложбата, на която присъстваха директорът на училището Димитър Митев, председателят на Сдружение "Младежки гвардейски прояви" Д-р Денислава Ангелова и десетки ученици.

Проф. д-р Георги Байчев сподели, че "Пътешественик е сърцето ми" е факт, благодарение на едно от хобитата му - да пътува по света и да запечатва красиви моменти в своите фотографии. И допълни, че пътешествията са му дали възможност да види други светове и да контактува с други култури.

Известният медик пожела на учениците от плевенското училище да са здрави и да бъдат добри българи.

Проф. д-р Георги Байчев изненада директора на СУ "Иван Вазов" Димитър Митев с уникален подарък за библиотеката на училището - дигитализирани първи издания на всички 41 книги на патриарха на българската литература.

Фотоизложбата "Пътешественик е сърцето ми" се случва със съдействието на Сдружение "Младежки гвардейски отряди". Както е известно, СУ "Иван Вазов“ в Плевен е домът на първия в страната ученически гвардейски оркестър.