Кметът на Пордим Детелин Василев се срещна с представители на Комплекс за социални услуги от град Роман

Мисия

15-05-2023, 09:40

Снимка:

Община Пордим

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

На срещата бяха обсъдени практики и въпроси, свързани с работата на двете социални услуги в Роман и Пордим

Представители на Комплекс за социални услуги за деца и семейства /КСУДС/ град Роман съпровождани от директора Ивет Симеонова се срещнаха с колегите си от КСУДМ "Св. Мина" град Пордим.

На срещата бяха обсъдени практики и въпроси, свързани с работата на двете социални услуги в Роман и Пордим.

Кметът на Пордим Детелин Василев и секретарят на общината Вацка Хорозова запознаха гостите със социалната дейност, която развива общината и палитрата от социални услуги, които се предлагат на територията в община Пордим. Директорът на КСУДМ "Св. Мина" Лидия Симеонова представи накратко дейностите и практическата работа, пред която всеки ден са изправени служителите в комплекса.

Обсъдени бяха възможностите за бъдещо гостуване в Пордим на децата и потребителите от Комплекса за социални услуги за деца и семейства град Роман, за които ще бъдат организирани спортни състезания, посещения на музеите и художествената галерия в града.

На срещата присъства и председателят на Националното сдружение на сираците в България Слави Михайлов, който благодари на кмета и общинската администрация за гостоприемството и изрази надежда съвместните усилия да продължат, за да се създават още по-благоприятни условия за децата и младежите настанени в резидентен тип.