Футболен празник с участието на легенди организират в СУ "Иван Вазов" - Плевен

Спорт

14-05-2023, 10:08

Снимка:

Verus Photography/СУ "Иван Вазов"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Събитието се организира в рамките на проекта "Младите хора – бъдещето на България – говорят”

На 15 май, понеделник, ще се състои традиционната футболна среща между абитуриенти и преподаватели в най-голямото училище в област Плевен - СУ "Иван Вазов". Традицията води началото си от 1993 година и се провежда, за да покаже, че не победата е решаваща за един хубав двубой, а спортсменството и споделените преживявания.

По повод 30-ия юбилеен мач и Празника на Плевен директорът на СУ "Иван Вазов" Димитър Митев и Сдружение "Младежки гвардейски отряди" обединяват усилия за един запомнящ се спортно-музикален празник, който да зарадва не само възпитаниците на училището, но и всички граждани и гости на града.

Едни от най-изявените имена в историята на българския футбол ще бъдат гости на плевенското училище! Легендарни имена, сред които Пламен Гетов, Бончо Генчев, Илиян Киряков, Милен Радуканов, Росен Кирилов, Божидар Митрев, Емил Ангелов, Козмин Моци, Светослав Бърканичков, Кунчо Кунчев и други ще се включат в юбилейния двубой, който ще започне в 18,30 часа на 15 май, понеделник. Гост-коментатор край тъч линията пък ще бъде легендарният спортен журналист Иво Райчев.

Час преди началото на футболното шоу, от 17,30 часа, публиката ще бъде подгрята с концерт на очарователната Валентина Александрова. Заедно с популярната певица, която беше едно от остриетата в първото музикално риалити у нас "Star Academy", на терена ще бъдат и момичетата от Мажоретния състав на СУ "Иван Вазов". Първият в страната ученически духов гвардейски оркестър, сформиран именно в плевенското школо, също ще зарадва присъстващите със свои изпълнения.

Мащабната проява в СУ "Иван Вазов" се организира в рамките на проекта "Младите хора – бъдещето на България – говорят”, № 2022-3-BG01-KA154-YOU-000102860, финансиран по Програма "Еразъм+", Ключова дейност 1: Образователна мобилност за граждани на Сдружение "Младежки гвардейски отряди" с председател д-р Денислава Ангелова.