Мажоретен състав и Първи ученически гвардейски оркестър към СУ "Иван Вазов" с нови успехи

Плевен Лайф

11-05-2023, 11:40

Снимка:

СУ "Иван Вазов"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Завоювани призови места, достойно представяне на училището, емоции, нови приятелства и контакти

Целогодишният труд и усилия на момичетата и момчетата от Мажоретен състав и Първи ученически гвардейски оркестър към СУ "Иван Вазов" бяха възнаградени подобаващо и заслужено при участието им в две значими събития – Купа по мажоретни дисциплини и чирлидин "Търновска перла“ със статут на Държавно първенство в град Велико Търново, което се състоя на 29 и 30 април и XIII-ти Национален преглед на ученическите духови оркестри в гр. Вършец – 5 и 6 май.

На 29 и 30 април в Двореца на културата и спорта "Васил Левски" мажоретният състав участва в две категории: Традиционни помпони – възрастова група кидс, в която  завоюва златен медал и бронзов медал в категория Традиционален корпус /хореография с батон/ - възрастова група тийн. Преди състезателната част всички мажоретни състави и оркестри участваха в парад на мажоретните състави от Скай център до МДТ „Константин Кисимов“, където официално бе открит фестивалът.

На 5 и 6 май в град Вършец  целта на организаторите бе изпълнена, а именно: Популяризиране и творческа изява на ученици от І до ХІІ клас, занимаващи се с музикално приобщаване на младото поколение към българската култура и стимулиране извънкласната дейност на училищата, като в прегледа  участваха и мажоретни състави, придружаващи духовите оркестри. "Фестивалът нямаше конкурсен характер и това позволи на участниците не само да се насладят на труда и постиженията на всички духови оркестри и мажоретни състави, но и да се получи онази симбиоза, която малко позабравихме през годините. Нашите мажоретки танцуваха на изпълненията на другите оркестри, както и обратното. Обединени от обща кауза музика и танц, учениците успяха да уловят духа на фестивала, да оценят труда на своите колеги и да се заредят за предстоящи участия", споделят от СУ "Иван Вазов".

"Подкрепата на Мажоретния състав и Духовия оркестър помежду им беше  неизменна част от тези незабравими пътувания. Завоювани призови места, достойно представяне на училището ни, емоции, нови приятелства и контакти – всичко това ни зареди и амбицира за следващите трудни и отговорни репетиции и ангажименти, които предстоят до края на учебната година", допълват от плевенското училище.