Александър Трайков бе част от годишното събитие на СУ "Стоян Заимов" – Google референтно училище

Мисия

04-05-2023, 07:22

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Информационното събитие откри директорът на училището Анни Петкова

Заместник областният управител Александър Трайков  бе част от годишното събитие на СУ "Стоян Заимов" – Google референтно училище, което се проведе днес, 3 май под наслов "О.К.О. (Образование I Креативност I в Облака). Информационното събитие откри  директорът на училището Анни Петкова в присъствието на гости от Педагогически колеж, студенти от специалност „Начална педагогика“, Медицински университет Плевен, учители и ученици.

"47 години след основаването на училище "Стоян Заимов" в Областния град, в деня в който отбелязвате и Вашия училищен празник, Вие за пореден път доказвате, че сте съхранили, пазите и продължавате да носите в себе си възрожденския дух и ентусиазъм. Целият  преподавателски екип сте пример за това как в условия на динамична обстановка у Вас гори стремеж да създавате все по-благоприятни условия за съвременно обучение и възпитание", отбеляза в приветственото си слово заместник областният управител Александър Трайков.

СУ "Стоян Заимов" е единственото референтно училище на територията на Област Плевен. През настоящата 2022/2023 учебна година осъществява иновативно обучение по модела 1 : 1. Новозаписаните ученици в паралелката “Природни науки” (биология и химия) в 8 клас имат възможността да бъдат част от съвременното световно обучение. В учебните часове ученици и учители работят с Chrombook и всички разширени приложения на Google Workspace. Училището е сред пионерите в областта, прилагащи този модел на образователни технологии.

Какво е Google reference school? Това е училище, което е признато от Google за използването на технологиите, облачната платформа Google Workspace for education и устройствата Chromebook за оптимизиране и подобряване на учебния процес. Училището има желание да споделя своя опит и добра практика с други училища и да промотира продуктите на Google за образованието. СУ ,,Стоян Заимов” е училище, в което учители, ученици и администрация използват с преференции всички технологии (приложения) на Google Workspace. Всички от референтното училище имат защитени профили в училищния домейн, създаден към Google.

В рамките на информационната среща учители, ученици и работещи по проекта обмениха опит и идеи по модела 1:1. Срещата приключи с дискусия и обиколка на училището.