Наказаха с пробация мъж, обещал подкуп от 400-500 лева на полицаи

Крими

27-04-2023, 10:20

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Състав на Плевенски окръжен съд разгледа наказателно дело, образувано на основание обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен, срещу А.М.Н., роден 1968 година, от село Еница, обл. Плевен.

Той е обвинен в това, че на 04.05.2022 година, в село Еница обещал подкуп в размер на 400- 500 лева на две длъжностни лица - полицаи от „Охранителна полиция“, за да не съставят акт и да не докладват за това, че трето лице (с което обвиняемият съжителствал без брак) управлява лек автомобил нерегистрирано по надлежния ред и без табели с регистрационен номер - престъпление по чл.304а, пр.2, вр. чл. 304, ал.1 от НК.

В съдебното заседание подсъдимият е поискал производството да протече по реда на съкратеното съдебно следствие, като е признал вината си и не е искал да се събират доказателства и да се разпитват свидетели. Съдът е постановил присъда, с която А.М.Н. е признат за виновен и му е наложено наказание „Пробация“ с определени пробационни мерки.

Присъдата не е окончателна и не е влязла в сила, същата може да се обжалва и протестира пред Апелативен съд - Велико Тръново в петнадесетдневен срок, считано от деня на постановяването й.