Комисията за почетните граждани подкрепи предложения за четирима нови почетни граждани на Плевен

Мисия

21-04-2023, 09:52

Снимка:

ОбС-Плевен

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Внася ги на заседание на Общинския съвет

Комисията по Наредба №11 в Общински съвет - Плевен за удостояване със званието „Почетен гражданин на Община Плевен“ подкрепи с пълно мнозинство предложенията за удостояване с почетното звание на четирима именити плевенчани: Ваня Делийска - създател и художествен ръководител на хор „Звъника“; Максим Горанов - музикант и композитор; Проф. д-р Константин Койчев, д.м.н. –който е сред основателите на Медицински университет - Плевен; и Васил Копчев - учител и общественик, инициатор на Националния поход „По стъпките на Апостола“. И четирите решения бяха гласувани и приети на заседание на Комисиятана 20 април 2023 г., свикано от председателя на местния парламент и председател на Комисията Мартин Митев.

Предложението за удостояване на Ваня Делийска със званието „Почетен гражданин на Община Плевен“ е внесено в деловодството на Общински съвет - Плевен от кмета на Общината Георг Спартански.

Предложението за удостояване на Максим Горанов със званието „Почетен гражданин на Община Плевен“ е внесено в деловодството на Общински съвет - Плевен от 38 общински съветници от състава на местния парламент. Предложението е подкрепено и от Плевенската филхармония.

Предложението за удостояване на проф. д-р Константин Койчев, д.м.н. със званието „Почетен гражданин на Община Плевен“ е внесено в деловодството на Общински съвет - Плевен от Националният съвет на БЧК и е подкрепено от Академичния съвет на Медицински университет - Плевен.

Предложението за удостояване на Васил Копчев е внесено от Общинският комитет и Сдружение "Васил Левски" в Плевен. От страна на вносителите на заседанието на комисията в четвъртък присъстваха лично д-р Галина Цветкова – председател на общинския комитет, и Свилен Стойчев - ръководител на клуб "Млади възрожденци". 

Съгласно общинската Наредба №11, на основание приетите от Комисията решениявече са изготвени и писмените предложения за заседанието на Общинския съвет, насрочено за 27 април. Те ще бъдат внесени от председателя Мартин Митев, като за приемането им в Общинския съвет са нужни гласовете на две трети от общия брой на общинските съветници.