Във ВВВУ "Георги Бенковски" отново се проведе състезание по "Приложна електроника"

Новините

21-04-2023, 07:05

Снимка:

ВВВУ "Георги Бенковски"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Осем курсанти от Висшето военновъздушно училище "Георги Бенковски", гр. Долна Митрополия, с методическата подкрепа на преподаватели от катедра „Електроника, навигация и комуникации в авиацията“ участваха в първи вътрешен кръг от Националното общоуниверситетско състезание по "Приложна електроника".

Състезанието се организира от Национален военен университет "Васил Левски", със съдействието на търговска верига "Елимекс". Форумът има за цел да стимулира обучаемите за практическа работа и прилагане на знанията в практиката в сферата на електрониката и електронните схеми.

Във вътрешния кръг на състезанието се включиха 8 участници (по регламент) от авиационния университет, от които 2 дами и 6 момчета от втори, трети и четвърти курс, които изпълниха практическа задача по запояване на електрическа схема, прилагайки обяснителна записка за принципа на работа на устройството към нея.

Времето, за което трябваше да се справят с това изпитание беше само 60 минути, а нашите обучаеми се справиха повече от отлично, за което бяха поздравени от организаторите и лично от инж. Детелина Иванова. 

Инженер Иванова изрази удовлетворението си от работата, която преподавателите от обучаващата катедра са свършили за изминалата година и прогреса, който обучаемите са показали в този кръг, като това беше допълнено от факта, че разликата между второто и третото място бе само 1 точка.

Госпожа Иванова завърши изказването си с благодарност към всички преподаватели и участници и направи подарък на катедра "Електроника, навигация и комуникации в авиацията" – светещо табло с китове от Верига магазини "Елимекс". 

Предстои провеждането на финалния втори кръг, който ще се състои в НВУ "В. Левски" на 10.05.2023 г. 

За него се класираха курсантите старши сержанти Атанас Тодоров и Явор Трифонов от специализация "Радиоелектронно оборудване на летателните апарати" с гражданска специалност "Електроника", които са и миналогодишните победители в общоуниверситетското състезание.

Военният университет ще домакинства финала на състезанието за осми пореден път.

Победителите получиха ваучери за електронни компоненти от "Елимекс" ЕООД, които единодушно и безвъзмездно предоставиха на старши лейтенант ас. инж. Милен Симеонов, за да може той да закупи поялници и приспособления с по-високо качество, което да позволи на по-младшите курсове да имат по-високо ниво на своята подготовка.

Всички участници бяха наградени и с грамоти.