Специализантите от курса за радио-технически специалисти завършиха с отличие

Мисия

13-04-2023, 11:58

Снимка:

12-та Авиационна база

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Курсът се проведе в „Центъра за подготовка и обучение“ с началник подполковник Ивайло Ницов

Днес в 12-та авиационна база завърши обучението на специализантите от курса за придобиване на военноотчетна специалност и квалификация „войник-специалист от радио-технически войски“.

Курсът се проведе в „Центъра за подготовка и обучение“ с началник подполковник Ивайло Ницов. Отговорник бе майор Ивайло Гинчев – началник на сектор „ПВО“, а класен ръководител – капитан Диана Славчева. Основна цел на обучението бе специализантите да придобият знания и умения за устройството, експлоатацията и поддръжката на радиолокационни станции. Курсът завърши с полагане на комплексен изпит в две части: теоретичен писмен изпит и практически изпит по специална подготовка.

В резултат на добрата подготовка, високата мотивация и стремежът на обучаемите за повишаване на професионалната им квалификация, в изпитната ведомост преобладават отличните оценки. Средният успех на курса е „Отличен 5,53“, а с пълно отличие завършиха редник 3-ти клас Иван Ангелов от в.ф. 44380 – Братово, редник 3-ти клас Даниел Георгиев от в.ф. 36510 – Полски Градец, редник 3-ти клас Пламен Динев и редник 3-ти клас Антон Динев от в.ф. 36150 – Стара Загора.

Удостоверенията бяха връчени от заместник-командира на 12-та авиационна база – полковник Ивайло Ангелов. Той поздрави курсистите за постигнатите резултати и им пожела успешно професионално развитие и пълноценно прилагане на придобитите знания.