Бивш депутат от ИТН: Радостин Василев поиска от Кирил Петков пари за отцепването ни – по половин милион евро на човек

Новините

19-03-2023, 16:24

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Напускането на част от депутатите от ИТН в 47-то Народно събрание и признанията за провели се тайни срещи с Кирил Петков предизвикаха огромен скандал. Впоследствие част от отцепниците намериха място в парламента от квотата на ПП, а днес някои като Радостин Василев вече са и водачи на листи.

Георги Георгиев, един от напусналите, разкри преди седмици, че поради корупционни практики в „Продължаваме промяната“ не може да продължи работата си с тях.

А в разтърсващо интервю пред журналистката Соня Колтуклиева, той разкри подробности относно това какво точно се е случило в апартамента на Радостин Василев и как точно се е стигнало до отцепването на депутатите от партията на Слави Трифонов.

"По време на разговора, тогава Радостин Василев постави темата да бъдат искани пари от Кирил Петков за отцепването. Това е преди да дойде Кирил Петков. Другото, което той направи е, предложи, когато му се обади Кирил Петков, че е долу на входа, той да го накара да чака, за да му покаже, че ние сме важни.", споделя бившият народен представител от ИТН в 45, 46-я и 47-я парламент и от “Продължаваме промяната” в 48-я парламент.

Поисканата сума била по 500 хиляди евро на човек, твърди Георгиев.

ВИЖТЕ ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ ТУК