Христо Аврамчев след отправените заплахи от Радостин Василев: Притеснявам се да не посегнат на семейството ми

Животът

09-03-2023, 12:49

Снимка:

ПИК ТВ, кадър

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Консултирал съм се с адвокати - ще пусна каквото трябва, където трябва, каквото и да ми коства, заяви плевенският бизнесмен

"Не съм спал след вчерашния ми сблъсък с Радостин Василев. Не се притесних лично за мен, но след отправените ми заплахи единственото ми притеснение е за моето семейство, да не посегнат на тях. Щом заставам пред вас, значи съм си дал курбан", заяви Христо Аврамчев в интервю за агенция "Пик".

Той е човекът, който бил заплашван от бившия спортен министър Радостин Василев за това, че е снимал неправилно паркирания му автомобил в Плевен. Както вчера стана ясно, кандидат депутатът от ПП-ДБ спрял пред гараж, което възмутило Аврамчев. Бизнесменът, който е и бивш боксьор, качил във Фейсбук снимка на колата на Василев. След като разбрал, бившият спортен министър започнал да обижда и заплашва Аврамчев.

Ето какво още разказа Аврамчев:

На 8 март около 12.30 на обяд моя близка ме помоли да взема товарно превозно средство, за да преместя детски мебели от един адрес на друг. Мой приятел дойде да ми помогне. Той е свидетел на целия случай, заедно с още 20-30 човека, които снимаха отстрани това безобразие.

Като пристигнах на адреса на ул. "Цар Калоян", видях, че пред гаража, от който трябваше да взема мебелите, има спряло луксозно возило - Мерцедес, с регистрационнен номер СВ5555. Помислих си, че някой е спрял моментно. Огледах се за някакъв телефон - нямаше абсолютно нищо. Попитах живеещите и работещите в близост дали знаят на кого е този автомобил, всеки ми казаваше, че не знае.

С моя приятел стояхме час и половина и търсихме собственика на автомобила, понеже не знаехме кой е. След като не го открих, се обадих на 112, за да дойдат органите на МВР и да го открият.

След като подадох сигнала, дойдоха органите на МВР. Провериха автомобила в системата и той излезе, че е собственост на някаква фирма. Казаха, че ще извикат паяка.

В същото време аз умишлено публикувах снимки на автомобила и пост в плевенска група във Фейсбук, защото се надявах собственика да стигне до него и да дойде да си го премести. Не съм го правил с никаква друга умисъл.

Когато пристигна паякът, видях как от централната част са се залетели един добре облечен мъж, за когото помислих, че е бизнесмен, с още 3-4 души, които изглеждаха като бодигардове. Те ми налетяха, бяха с бради като мутри, държаха се арогантно с думите: "Ти знаеш ли кой съм аз", "Ти ли, бе, пускаш за мене постове по групите". Каза пред органите на МВР по най-бързия начин да махна поста, че ще ми стъжни живота. Каза го пред органите на МВР и пред още поне 30 човека.

Така ми налетяха, че за малко щеше да се стигне до ръкопашен бой.

Той дойде и ми налетя, а пазвантите му стоят зад него. Казах му: "Ти заплашваш ли ме, бе, какво правиш?", а той ми отговори: "Ако не знаеш кой съм, ще разбереш. Нали знаеш кой съм аз и че каквото кажа, това става и тебе няма да те има." Има го заснето и това и то не само от мен.

Попитах го: "Какво значи, че няма да ме има? Не си познал, няма да ме стреснеш!" А той ми каза: "Не ме снимай без мое разрешение, защото ще ти заведа дело." Казах му, че съм на публично място и мога да правя, кавкото си искам.

След това единият от пазвантите му - едър, дебел, мургав, с брада и мустаци, истинска мутра, дойде до мен, защото въпросният господин започна да се занимава с органите на КАТ. Те чуха всичко. Този с брада дойде и ми каза с арогантен и нагъл тон: "Сега вече разбрах защо ти викат Ицко Малкия". Да, наистина целият град ме познава с този прякор - това ми е прякорът от дете.

И ми каза така: "Внимавай какви ги вършиш и къде подскачаш, да не те хванат с наркотици." Останах като попарен и го попитах: "Какво значи това, ще ме редиш ли, какво ще правиш? Наркоман ли ме наричаш? Ето ги органите на КАТ, да вадят тестовете. За мен вие сте надрусани, държите се неадекватно, арогантно и агресивно, че това не отива дори на мутрите от 90-те години."

Един от хората, възрастен човек, дойде и ме дръпна настрани. Каза ми: "Момче, не се занимавай. Това е бившият министър на спорта Радостин Василев." Преди това не го бях разпознал.

Ако се беше извинил, всичко щеше да се размине и щях да си изтрия постовете. Но те ми налетяха като лешояди на мърша.

В същото време имаше още един до този брадатия, по-дребен, слаб, с костюм, който се обърна към мен с думите: "Момченце, момченце, ще се спънеш и ще си счупиш главата!"

Попитах брадатия дали ме познава и защо ме набеждава, а той ми отговори: "Ще се опознаем, а тебе ще те хванат, обещавам ти!"

Служителите на МВР не взяха никакво отношение. И те самите бяха потресени, гледаха смутени, защото тези налетяха върху мен като лешояди върху мърша. Това са лешояди, облечени във власт.

В коментарите под поста е описано, че Радостин Василев спира редовно пред този гараж. Моята близка, която си държи количката на детето и детското обзавеждане, е написала, че това е ежедневие. Почувствах се силен, подкрепен от толкова много хора.

Когато възрастният човек ми каза, че това е Радостин Василев, отидох пред органите пред МВР и го попитах: "Г-н министър, вие не трябва ли да бъдете етикет за обществото и за гражданите на България? Това отива ли на един човек, който представлява България". Той се обърна и ми каза пред тях: "Изчезвай, да не ти затворя човката. Ще се държа, както си поискам!"

Докато полицаите му взимаха документите, Василев си беше вътре в автомобила. Докато се занимаваха с него, аз го снимах, а той ми каза: "Престани да ме снимаш, че ще се срещнеш със страшния Кумчо Вълчо!" Отговорих му: "Не съм малката червена шапчица, няма как да ме уплашиш."

Приятелка на сестра ми и нейния мъж са в тяхната партия. Дойдоха и ме попитаха какво става, аз им отговорих, че не знам и те трябва да ми кажат.

Бях изнервен, защото обърквах работата на няколко човека, докато го чакам, заради своеволията на комплексар, облечен във власт.

Консултирал съм се с адвокати - ще пусна каквото трябва, където трябва, каквото и да ми коства. Този път г-н Василев не уцели човека и аз задна няма да дам. Казвам се Христо Аврамчев и няма да се пречупя, няма да се дам.