Съдят 43-годишен заради опит за убийство с нож пред плевенска дискотека

Крими

17-02-2023, 10:57

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Състав на Плевенски окръжен съд разгледа наказателно дело, образувано на основание обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен, срещу В.К.К., на 43 години, от град Плевен.

Той е обвинен в това, че на 21.08.2022 година, в град Плевен, след спречкване пред дискотека в центъра на града, опитал умишлено да умъртви Т.Р.К., като му нанесъл удар с нож, който причинил прободно-порезно нараняване на гърдите вляво. Поради навременното и правилно лечение, не е имало реална опасност да живота на лицето, но тя е била потенциално възможна, което е наложило оперативно лечение - престъпление по чл.115, вр. чл.18, ал.1 от НК.

На същата дата, при същото спречкване, В.К. причинил на друго лице средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на долната челюст - престъпление по чл.129, ал.1, вр. ал.2, пр.6 от НК.

"Съдебното заседание е насрочено като разпоредително. В разпоредителното заседание подсъдимият е пожелал делото да се гледа по общия ред, т.е. с разпит на свидетелите и вещите лица от списъка с лицата за призоваване към обвинителния акт. Това е наложило отлагане на делото за призоваване на лицата. Поради големия брой свидетели, които трябва да бъдат изслушани, делото е насрочено да се проведе в два последователни дни, а именно 05.04. и 06.04.2023 година", информираха от пресцентъра на Окръжен съд - Плевен.